V
Urn
r

 

Niks te doen....Stuur mij maar

een mailtje

Mijn   verhaal  NU

 

 

Week 1 2008

Danny was nog steeds vermoeid van al de feestdagen en zijn verjaardag. Ik had wat stenen gezocht, en die hebben wij op elkaar geplakt, en die gaat Danny binnenkort beschilderen. Verder is hij met het spel "Beestenboel" begonnen, maar vindt het niet zo goed. Deze week heeft hij samen met Margriet de nieuwe spellen gedaa, die hij ook voor zijn verjaardag had gekregen, zoals Party & Co en de toren van Pizza. Vandaag was hij erg moe, maar ging toch met veel plezier naar het PSW toe. Hij had vandaag zijn collega's getrakteerd, en er werd gezongen voor hem. Hij had een cadeaubon gekregen, en had het gezellig gehad.

Week 2 2008

Danny heeft afgelopen weken leuke mailtje ontvangen en digitale kaarten. Gurtie had nog folders opgestuurd van Curacao, dus wij hebben genoeg om leuke dingen op te zoeken. Vrijdag had hij een slecht humeur, niks was goed, het komt waarschijnlijk dat hij nog vermoeid is van die feestdagen. Zondag was het feest van Danny. De familie was uitgenodigd om dit feest bij te wonen. Het was bij de Hoeve in Vlodrop. Hennie had zijn stoel versiert, en Danny kreeg van iedereen leuke cadeautjes. Ilse was ook gekomen, en dat vindt Danny altijd erg leuk. Danny had een pannekoek gegeten en een lekker ijs met vuurwerk. Het was een geslaagd feest, en Danny was erg tevreden en blij. Maandag en dinsdag was erg erg vermoeid, en woensdag ging hij naar PSW. Van Sheila had hij een hoed gekregen, zoals de worstelaar "The Undertaker", en die hoed en een kalender van de worstelaars moest mee naar PSW. Hij had leuk gewerkt, maar was toch wat meer vermoeid als de andere keren. Nu komt er ook weer wat rust, het eerst volgende wat er nu aan komt is de vakantie.

Week 3 2008

Het was een rustige week. Danny is nog erg vermoeid. Danny heeft het veel over de vakantie, en de nieuwe laptop wat hij gaat kopen. Heeft deze week naar voetballen gekeken, en veel spelletjes met Margriet gespeeld. Danny heet ook een aantal flink de hik gehad, en dat komt regelmatig terug. 's Nacht heeft hij het weer goed laat gemaakt, terwijl hij overdag erg vermoeid is. Wij hadden van Gurtie verschillende folders en informatie uit Curacao ontvangen, en daar is hij nu mee bezig. Het dolfijnen zwemmen is al gereserveerd, want het zou niet leuk zijn, als alles al volgeboekt zou zijn. Danny had het leuk gehad bij PSW hij had moeten lamineren. Thuis verteld hij wat hij die middag gedaan heeft, en gaat dan lekker slapen. Gisteravond is hij gelukkig al om half 12 gaan slapen, zodat hij weer een beetje kan inhalen. Vandaag heeft Danny een nieuwe laptop gekocht, die mee op vakantie gaat, om spelletjes te spelen en films te kijken.

Week 4 2008

Danny is blij met zijn laptop, het is een met 17" beelscherm. Heeft veel gespeeld met de cadeautjes van zijn verjaardag. Met de carnaval gaan wij lekker uit eten, en hebben al gereserveerd. Danny had ook een prijs gewonnen met de Hitkrant, namelijk een DVD van Guido Weyers. Woensdag weer lekker naar PSW, maar ging een beetje rommelig, want Danny werd pas om 2.00 uur opgehaald, en zat al 1 uur klaar met de jas aan, en handschoenen, en deed bleef dit ook aanhouden. Maar uiteindelijk werd hij toch opgehaald, en dit bleek door de carnavals viering te komen. Hij had enveloppen gestickerd, en had het toch leuk gehad. Thuis lekker op de band een dutje doen.

Week 5 2008

In begin van de week voelde Danny zich niet lekker, was duizelig, moei en was erg rustig. In het weekend was hij weer in orde, en het was Carnaval. Sheila moets werken met de carnaval, maar dit vindt ze niet erg, want zij geeft er niets om. Wij zijn met z'n drietjes gezellig gaan uit eten. De zondag zijn wij naar Munsterhof geweest, en de maandag zijn wij naar de Huifkar Hoeve geweest. Wij hadden lekker gegeten en Danny geniet hier erg van. Over een maand gaan wij al op vakantie. De tijd vliegt voorbij. Bij PSW had hij kabelklemmen afgeteld, en thuis lekker op de bank een uurtje slapen

Week 6 2008

Danny is de hele week moe, maar dit komt ook, dat hij 's nachts doorgaat tot 3 - 4 uur in de morgen. Heeft ook na het voetballen gekeken, en was blij omdat ze weer gewonnen hadden. Wij hebben al verschillende dingen op de laptop gezet, zodat hij in Curacao ook wat te kijken en te spelen heeft. Met Margriet heeft hij in de namiddag spelletjes gedaan, en woendagmorgen had hij last van buikpijn, maar dat is waarschijnlijk van spanning van PSW. De jas doet hij al meer als een kwartier van te voren aan, en daar kun je toch al aan zien, dat hij graag naar PSW gaat. Hij had het erg leuk gehad, en sliep als een os op de bank.

Week 7 2008

Het was een rustige week. Zaterdag ben ik met Danny naar de kapper geweest, en stonden na 5 minuten weer buiten. Hij gaat regelmatig naar de kapper, maar sommige plekken blijven nog steeds kaal van de bestraling. Daarom heeft hij ook altijd de muts op. Zondag zijn wij naar het verjaardags feest van Anske geweest, die had de kachel goed warm gestookt voor Danny. Hij had nog een paashaas gekregen van Anske, en het was gezellig geweest. Dinsdag had Danny het erg laat gemaakt, maar was toch nog aardig fit, toen hij woensdagmiddag naas PSW ging .Hij had brieven gestickerd en afgeteld. Hij heeft tevens veel verteld over Curacao, want dat komt steeds dichter bij. Nog 2 weken en dan gaan wij op vakantie.

Week 8 2008

Danny is weer de voetbal plaatjes van de PLUS aan het sparen, en heeft al veel dubbelen. Als iemand wilt ruilen, dan stuur maar een mailtje. Hij heeft ook de wisselbeker gewonnen met darten op de computer. Wij spelen nu ook biljarten, en dat vindt hij ook erg leuk. Een week voor de vakantie, en Danny heeft het al een paar dagen goed laat gemaakt. Danny vindt het steeds leuker bij PSW en is goed opgenomen door de groep. Hij vertelt als hij thuis komt, en is dan uitgeput. Bas is ook nog langs gekomen, en Danny een leuke vakantie toegewenst. Toy hebben wij zaterdag naar het Dieren Hotel gebracht, zodat Margriet toch zonder hulp van Toy de koffer kan inpakken. Het is vandaag maandagavond, en de koffers staan klaar om dinsdagmorgen on 3.00 uur te vertrekken naar Schiphol. Danny verheugd zich erop, en wij hopen met z'n alle dat als goed gaat. Na de vakantie uigebreid verslag, en als wij ergens internetverbinding zouden krijgen, dan zullen wij alvast een foto plaatsen.

Reisverslag

BON BINI CURACAO:

Dinsdag 4 maart.

Vannacht om 3 uur Danny wakker gemaakt, jas en schoenen aan, Jan had alle bagage al in de auto geladen, dus klaar om richting Schiphol te vertrekken.
Danny had van 01.00 tot 03.00 uur nog even geslapen, daarna in de auto heeft hij ook nog zeker anderhalf uur geslapen, dit hoefde niet volgens hem, maar na 10 minuten viel hij al in slaap! Aangekomen in vertrekhal drie heeft Jan ons er daar uitgezet met de bagage en is hij de auto gaan parkeren. Om 06.00 uur konden we inchecken, dit hebben we ook meteen gedaan, alles ging prima.
Daarna hebben we achter de douane nog wat rondgewandeld en tegen zeven uur ‘s ochtends hebben we wat gegeten en gedronken, daarna heeft Danny samen met Jan achter de laptop gezeten. Hij is wel nog wat geïrriteerd, maar dit zal wel door de moeheid komen. Margriet en Sheila zijn in de tussentijd vliegtuigen gaan spotten!
Hierna was het tijd om aan boord te gaan, wij mochten vanwege Danny pre-boarden, dus als eerste aan boord gaan, en dus rustig de tijd om onze plekjes op te zoeken.
‘s Middags kregen we eerst een broodje te eten en wat te drinken, Danny heeft wat van het broodje gegeten, daarna heeft hij wat geslapen, eenmaal wakker geworden, wilde hij laptoppen, maar dit ging niet erg goed, doordat de stoel voor hem vrij ver naar achteren stond. Dus toen maar op zijn psp gespeeld, vind hij erg leuk, vooral het spelletje ‘Tekken’. Tegen 17.00 uur Nederlandse tijd kregen we een warme maaltijd, je kon kiezen tussen een pasta of rijs met kip, gelukkig zat er ook een broodje bij, wat Danny heeft opgegeten. Daarna is hij met mama een rondje door het vliegtuig gaan lopen, dit is ook goed voor de bloeddoorstroming in de benen.
Danny heef wel veel last gehad van zijn billen, want het zitten was toch wel erg lang, tussendoor kwamen ze nog langs met lekkere saucijzen broodjes en om ongeveer 15.20 plaatselijke tijd, landen we voor een tussenstop op Aruba. Op Aruba hebben we ongeveer een uur moeten wachten, want er gingen een aantal passagiers uit en er stapten ook weer nieuwe passagiers in. Hierna hoefde we nog maar ongeveer 25 minuutjes te vliegen naar Curacao, ondertussen al de jassen en truien in de tas gedaan, want die hebben we voorlopig niet meer nodig. Danny heeft wel nog alles aangehouden, want hij had het koud. (airco). Eenmaal aangekomen in Curacao, door de douane en de bagage ophalen, verliep allemaal prima. De bus stond ook al klaar die ons naar het resort bracht. Eenmaal aangekomen op het Papagayo Beach Resort werden we vriendelijk ontvangen, inchecken kwam allemaal morgen wel, lekker relaxed dus, we werden door een van de medewerkers met een groot golfkarretje naar onze villa gebracht, dus geen gesleep met koffers. Ook stond er al een pakketje klaar met wat boodschappen voor de eerste dag, lekker gemakkelijk!
Danny en Jan hebben de laptop aangezet, en Sheila en Margriet zijn begonnen met uitpakken, tegen tienen was iedereen kapot moe, en zijn we lekker gaan slapen.
Morgen begint dan echt de vakantie…

Woensdag 5 maart:

Vannacht is Danny wel ieder uurtje wakker geweest, hij had last van diarree door al het vet eten van gisteren. Wel lief, hij zei telkens sorry mam, maar dat is toch niet nodig, hij kan er toch niks aan doen. Gelukkig is hij om zes uur toch nog in slaap gevallen, ondertussen is Margriet maar al vroeg opgestaan en begonnen met het laatste uit te pakken. Rond negen uur zijn we gaan ontbijten, Danny een trainingsbroek en een T-shirt aangetrokken en daarover een vestje, want door de wind is het voor hem toch iets te fris. Bij het ontbijt heeft Danny een lekker broodje ‘old Amsterdam’ gegeten, waar hij lekker van heeft gesmikkeld. Daarna zijn we onze huurauto gaan ophalen aan het strand van de Jan Thiel baai, dit is tegenover het resort, meteen maar even gaan kijken op het strand en met Danny in de rolstoel op het strand is een hele klus, maar het is gelukt! Strand ziet er leuk uit.
Daarna zijn we richting een supermarkt gereden waar we van allerlei lekker dingen hebben gekocht. Daarvan teruggekomen in onze villa, heeft Danny even een uurtje geslapen, wat wel even nodig was. Eenmaal weer wakker geworden en bij gekomen zijn we richting Willemstad gereden, waar we een hele gezellige middag hebben gehad. Heerlijk door het centrum geslenterd en uitaard over de Koning Emmabrug gelopen, oftewel de bekende ‘pontjesbrug’. Deze brug verbindt de twee wijken, Punda en Otrabanda met elkaar. Lekker gewandeld over de handelskade, de kade met de felgekleurde huizen, en daarna heerlijk ijs gaan eten bij Haagen-Dasz! Jammie Jammie…Danny heeft afwisselend zijn trainingsjasje en muts op en af gehad, daarom is voor hem de korte broek en een hemdje nog geen optie, ondanks de 31 graden, pfff! Maar vooral met de wind, die juist voor ons lekker verkoelend is, voor hem weer net te fris, ach zo gaat het ook prima!
Na het ijs eten zijn we met de ferry terug naar de overkant gevaren, de pontjesbrug was namelijk dicht omdat er een groot vrachtschip door moest varen.
Onderweg hebben we op vele plaatsen gevraagd waar we ergens pannenkoeken konden eten, maar helaas, tot we bij een restaurant Bon Tapas kwamen, waar Margriet poffertjes op de menukaart zag staan, Bon Tapas wordt gerund door ontzettende lieve Nederlandse mensen, die overheerlijke poffertjes voor Danny maakte, en de mevrouw van het restaurant heeft belooft dat ze in het weekend speciaal voor Danny een pannenkoek zou bakken! Dus dat is feest!
Toen we ‘s avonds weer in onze villa zaten heeft Danny samen met Jan de kaarten gestickerd en de postzegels geplakt voor het thuisfront, was nog een hele klus, want er zijn een heleboel kaarten verstuurd! Verder een heerlijke rustige avond gehad, echt vakantie, niks moeten, dit hadden we echt allemaal weer even nodig, en Danny is enorm tevreden, dat doet je goed! Nog lekker chocolade en koekjes gegeten en een spelletje kaarten gespeeld en toen was de eerste vakantiedag alweer om.

Donderdag 6 maart:

Vannacht heeft Danny gelukkig goed geslapen, van 01.00 uur tot half 10, prima dus.
Vandaag en gisteren nog niet naar de wc geweest. Vanochtend hebben we weer heerlijk ge-ontbeten, Danny had een lekker baguette met hagelslag, dat er prima in was gegaan. Na het ontbijt zijn we naar het strand aan de Jan Thiel baai geweest. Sheila en Jan hebben lekker in de zee gezwommen, we hebben geprobeerd of Danny ook met z’n voeten in de zee wilde, maar dit wilde hij absoluut niet. Geen probleem, hij heeft heerlijk op een strandbed gelegen en genoten van een lekker ijsje. Op het strand ligt een duikclub, Diving Scooba-Do, daar zijn we gaan vragen voor een wetsuit, die we eventueel kunnen huren voor als we Zondag met de dolfijnen gaan zwemmen.
Zonder enige moeite kregen we er 2 mee om te passen, het was wel een heel gehaspel en geklungel om Danny hierin te krijgen, maar met heel veel engelen geduld, lukte het wel. Daarna weer even lekker een dutje op de bank gedaan, want daarna gingen we weer op pad. Vanmiddag zijn we naar het Museum Kura Hulada geweest, dit museum gaat over de geschiedenis van de bewoners van Curacao, wat oorspronkelijk in Afrika begint. Dit was reuze interessant, er zat ook een gedeelte bij wat over de slavernij gaat, met echte martelwerktuigen en echte klu klux klan pakken, dit heeft bij allevier veel indruk achter gelaten.
Ook waren er vele muziekinstrumenten te zien, op een gegeven moment was Danny naar hartenlust aan het trommelen, en zijn glimlach op zijn gezicht doet goed!
Toen we wilde vertrekken regende het even heel hard, maar gelukkig zijn de tropische buitjes snel weer weg. Daarna weer met de ferry boot richting Punda gevaren, want de brug was weer dicht, omdat er twee luxe jachten door moesten. Nog even door Willemstad gelopen en daarna richting Jan Thiel gereden, want we hadden bedacht om lekker bij Zanzibar pizza te gaan eten. Zanzibar is een grote eetgelegenheid aan het strand van de Jan Thiel baai. Daar hebben we lekker pizza gegeten, we kregen de pizza allemaal niet op, zo groot waren ze! Maar wel erg lekker.
Tegen zeven waren we weer terug in de villa en hebben Danny en Jan nog worstelen op de laptop gekeken, en Margriet en Sheila hebben lekker buiten gezeten.
Om de dag af te sluiten hebben we met z’n alle gekaart, gepest, en onder het kaarten heeft Danny weer lekker gesnoept van koekjes en chocolade. Aan het eind van de avond waren we allemaal lekker moe en zijn we gaan slapen, toch veel gedaan vandaag, maar alles lekker rustig!

Vrijdag 7 maart:

Danny heeft vannacht goed geslapen, wel een aantal keer wakker geweest omdat hij dacht dat hij naar de wc moest om te poepen, maar is nog niet geweest sinds we hier zijn. Tegen half elf weer lekker gaan ontbijten en tijdens het ontbijt maar eens bedacht wat we vandaag gaan doen. Vandaag naar Seaquarium om alvast een kijkje te nemen, Zondag hebben we gereserveerd om te zwemmen met de dolfijnen, dus het is alvast fijn om te zien waar we Zondag moesten zijn.
In het Seaquarium hebben we een leuke show gezien met een zeeleeuw genaamd ‘Nemo’, ook het voeren van de flamingo’s was erg leuk, en je kon een dolfijnentraining bijwonen. Superleuk om te zien allemaal. Aan het eind van de zeeleeuwenshow konden 10 personen een kusje krijgen van zeeleeuw ‘Nemo’, Danny, Sheila en Jan die wilde dat wel, dus er werd volop gezoend! Achteraf kon je de foto voor maar 10 dollar per stuk kopen, dus dat hebben we zeker gedaan. Nadat alle shows afgelopen waren hebben we lekker wat gegeten en wilde we terug rijden naar ons resort, maar onderweg toch maar bedacht om nog even lekker aan het zwembad te gaan vertoeven, dit hadden we nog niet gedaan.
Dus snel even de zwemspullen halen, en Sheila heeft lekker gezwommen, Margriet even lekker zonnen en Danny en Jan hebben lekker gerelaxt op de grote loungebedden aan het zwembad! Dit waren grote overdekte hemelbedden met veel dikke kussens erop, ideaal voor Danny. Rond 5 uur werd Danny toch erg moe en zijn ze terug naar de villa gegaan, terwijl Sheila nog even is blijven zwemmen.
Toen Danny wakker werd heeft hij met Jan nog achter de laptop naar het worstelen gekeken en daarna hebben we ons eigen tapas avondje gemaakt, met lekkere ham, eitjes, kaas, chipjes en koekies! Jammie Jammie.
Nog een aantal potjes met z’n alle gekaart en de dag was alweer om. Danny is helaas een beetje verbrand op zijn rechterarm, hij had net even 10 minuutjes zijn vestje uit gedaan en was nog niet ingesmeerd met zonnebrandcrème! Ai Ai, hopelijk trekt het snel bij.

Zaterdag 8 maart:

Vannacht heeft Danny weer lekker geslapen, alleen is hij wat gespannen over het poepen. Nog steeds niks. Vanochtend weer lekker gaan ontbijten, daarna even terug naar de villa om de tas te pakken en toen was het tijd voor Danny en Jan om naar de Struisvogelboerderij te gaan. Sheila en Margriet zijn niet mee geweest, omdat Sheila nogal erg bang is voor alles wat maar vleugels heeft (en dit is nog maar zacht uitgedrukt). Wij zijn een stuk met hun meegereden in de auto en halverwege uitgestapt en vervolgens terug gelopen naar ons resort. Goede ochtendgymnastiek!
Daarna zijn wij lekker gaan liggen zonnen aan het zwembad.
Danny heeft het heel erg leuk gehad op de boerderij, hij heeft de struisvogels mogen voeren en was bovenop een struisvogelei mogen gaan staan!! Je kunt er zo op gaan staan zonder dat het ei breekt. Ook zijn ze mee geweest op safari, dit was in een grote bus en Danny vond dit erg leuk. Toen ze net uit de bus stapte moest Danny poepen, gelukkig alles goed gegaan, dus dat is weer een zorg minder.
Rond twee uur waren ze weer terug in het resort en heeft Danny ons volop bijgepraat aan het zwembad, daarna terug naar onze villa gegaan, waar Danny eerst nog even een uurtje heeft geslapen voordat we weer naar Willemstad zouden vertrekken.
In Willemstad hebben we even naar hartenlust gewinkeld , iets wat Danny wat minder kon waarderen, gelukkig liep Margriet tegen een leuk rood T-shirt van
legend ‘Bob Marley’ aan, wat Danny weer wat vrolijker maakte. In het winkeltje waar we het T-shirt kochten liep een heel lief klein meisje rond van ongeveerd anderhalf jaar oud, ze bleef maar naast Danny staan, hem van top tot teen aan het bekijken, en tegen de rolstoel aanduwen, ze vond het helemaal geweldig. Uiteindelijk het kleine meisje bij ome Danny op schoot gezet, wat ze prachtig vond en Danny ook!
Dit leverderde leuke foto’s op. Daarna zijn we doorgelopen naar ons favoriete restaurant ‘Bon Tapas’ waar ze voor Danny speciaal vandaag een pannenkoek zouden bakken. Hij heeft er lekker van genoten, het doet je plezier hem zo te zien genieten.
Tegen half acht waren we weer in onze villa en voor we toen weer allemaal omgekleed en gedoucht waren we weer een uur verder.
Om de dag goed af te sluiten heeft Danny nog even worstelen op de laptop gekeken en zo was de dag alweer voorbij. Hehe,… wat gaat dat toch snel zeg!
Morgen een spannende dag voor ons, dan is het dolfijnen dag!

Zondag 9 maart:

Jaja, vandaag is het dan zover, we hebben er lang op gewacht, maar nu is het dan dolfijnendag. Sheila en Danny waren toch wel wat nerveus vanochtend. Danny heeft vannacht lekker geslapen van half elf gisteravond tot half tien vanochtend, dus hij is weer even lekker bij geslapen. Rond tien uur heeft hij lekker wat koekjes gegeten want hij was vanochtend niet mee gaan ontbijten. Met wat zenuwen in onze buik zijn we richting Dolphin Academy gereden, eerst even allemaal goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, want de zon is erg fel en daarna zijn we ons gaan melden bij de balie. Sheila ging vanochtend als eerst, zij had gereserveerd voor de Dolphin Swim.
Danny, Margriet en Jan mochten van dichtbij kijken en Jan heeft een heleboel foto’s gemaakt, Danny vond het prachtig om te zien, en Sheila heeft er van genoten. Na het zwemmen was het tijd om even wat te drinken en te eten en bij te komen, want Danny was pas om twee uur aan de beurt. In de tussentijd hebben we wat rondgelopen in het Seaquarium en Sheila en Margriet hebben een tijd buiten staan kijken bij de dolfijnen, zo indrukwekkend. Danny was ondertussen behoorlijk geïrriteerd en bloednerveus door de spanning. Gelukkig, het was twee uur, het grote flipper avontuur kan gaan beginnen. Nadat Margriet, Danny, in zijn wetsuit heeft gehesen mochten we mee naar buiten lopen, en werd ons door de instructrice uitgelegd wat allemaal wel en niet mag.
De groepjes werden verdeeld en het zou eigenlijk 7-7 zijn, maar doordat Danny hulp nodig heeft (bij de trap in het water te lopen) werd alles aangepast.
Danny en Sheila zaten alleen in een groep begeleid door maar liefst twee instructrices van Dolphin Academy, en werd maar liefst een extra dolfijn bij gehaald!!
Dit was ontzettend fijn, want het was toch erg vermoeiend voor Danny om zo’n 25 minuten met zijn benen in het water te staan. We kregen heel veel informatie over dolfijnen en in het bijzonder over onze ‘eigen’ dolfijn DeeDee.
Danny mocht DeeDee lekker aaien en zelf ook vragen stellen. Ook kreeg hij een kus van DeeDee, daar werd ook een foto van gemaakt. Wisten jullie dat een dolfijn wel 40 tot 50 jaar kon worden en maar liefst 12 tot 14 kilo vis op een dag eet?
Jan heeft ontelbaar veel foto’s van het hele gebeuren gemaakt, en Margriet en Jan hebben er ook zichtbaar van genoten!
Danny hield zich kranig, ondanks de vermoeidheid. Na afloop werden we weer goed geholpen om weer boven te komen, even lastig allemaal, maar goed gelukt. Na het douchen en omkleden werden de foto’s gekocht, en hebben we een muispad met Danny en DeeDee voor Bas gekocht, en een muispas met Sheila en Danny erop, voor op het werk bij Jan. Terug in de villa wilde Danny nog even gaan slapen, maar dit lukt niet echt, een beetje oververmoeid en ook een hoop indrukken te verwerken, dus nog maar wat op de laptop gespeeld en Margriet heeft nog een spelletje met hem gedaan, daarna met z’n vieren nog gekaart en toen lekker ons bedje in.

Maandag 10 maart:

Danny heeft goed geslapen vannacht, toen hij vanochtend wakker werd, heeft hij nog lekker een tijdje liggen doezelen in bed, daarna lekker gaan ontbijten en daar nog een aantal leuke foto’s gemaakt bij het ontbijt. Na het ontbijt zijn Danny en Jan weer lekker gaan relaxen op de grote loungebedden aan het zwembad en hebben Margriet en Sheila heerlijk van de zon genoten. Danny hadden we een puzzelboekje meegenomen waar hij maar liefst twee uur aan heeft zitten puzzelen. Toen we rond een uur of twee richting onze villa wilden lopen, moesten we wachten tot de tropische regenbui over was. In de villa aangekomen was het weer even lekker rusten voor Danny en voor ons even douchen en omkleden. We wilden vandaag nog voor de laatste keer naar Willemstad gaan. Vanochtend toen Danny nog sliep hadden we al een boel ingepakt zodat we de vandaag nog lekker als vakantiedag kunnen meepikken.
Aangekomen in Willemstad was het erg bewolkt, en toen we nog een keer over de pontjesbrug naar de wijk Otrabanda wilde lopen, was deze weer dicht omdat er groot cruiseschip en een grote olietanker doorheen moesten. Dus toen maar eerst een terrasje gepakt en lekker wat gedronken, en net toen we weer verder wilde ging de pontjesbrug weer open. Nog even lekker rondgeslenterd en toen wilde we weer bij
‘Bon Tapas’ gaan eten, maar daar was helaas de keuken al gesloten. Jammer. De lieve mevrouw van het restaurant vond het heel erg vervelend, maar ja daar kan zij ook niks aan doen. Toen besloten dat we terug zouden rijden naar ons resort en daar in het luxe restaurant ‘Seasons’ te gaan eten. Super sjiek!
Danny heeft daar weer lekker gesmikkeld van twee lekker dunne pannenkoeken en Sheila van een heerlijk vis gerecht. Doordat het nu al vrij laat is geworden zat een spelletje spelen er niet meer in, maar dat vond Danny geen probleem, laptoppen is ook oké, zo kon Margriet nog wat laatste beetjes inpakken.
Morgen vliegen we alweer naar huis, zo jammer, want de week is echt omgevlogen, maar dat gaat meestal als het gezellig is.
Het zal wel weer even wennen zijn om weer terug naar het gewone leven te gaan na zo’n super supervakantie!!

Dinsdag 11 maart:

Vanmorgen al vroeg wakker. Jammer het zit er nu echt bijna op, veel te snel, maar we hebben al beslist dat wanneer alles goed met Danny gaat dat we volgend jaar zeer zeker weer terug gaan!!
Danny kon vanochtend ook niet meer goed slapen en tegen half elf zijn we gaan ontbijten, voor de laatste keer, snik snik. Daarna is Margriet terug naar de villa gegaan om de laatste beetjes in te pakken. Normaal moet je ‘s ochtends voor 12 uur uit de villa zijn, maar wij mochten blijven tot we met de bus weer werden opgehaald, en een telefoontje naar de receptie was voldoende om het golfkarretje naar onze villa te laten komen, zodat we weer met het golfkarretje en al onze bagage naar de receptie werden gebracht. Top service!!
Rond twaalf uur was Margriet klaar met alles en kwam zij ook nog naar het zwembad.
Sheila heeft nog lekker gezwommen en Danny en Jan hebben lekker op het loungebed gepuzzeld en met de psp gespeeld. We hadden allemaal een beetje een naar gevoel en totaal geen zin om weer richting het koude Nederland te gaan.
Tegen half twee zijn we naar de villa terug gelopen en hebben wel lekker gedoucht en waren we klaar om opgehaald te worden. Danny en Margriet zijn met onze handbagage naar de receptie gelopen, we werden netjes op tijd opgehaald door de bus, en door de dames van de receptie van het Papagayo Beach Resort uitgezwaaid!
In de bus richting het vliegveld werd het Danny even allemaal teveel en kreeg hij een enorme huilbui, hij vond het zo jammer dat we weer naar huis toe gingen, en ondanks de belofte dat we volgend jaar hier weer terug komen, is het zeker voor hem nog altijd maar de vraag, of hij er tegen die tijd nog wel is,…… dat was dus even moeilijk voor ons allemaal!
Om half vier waren we op het vliegveld Hato, helaas had ons vliegtuig een uurtje vertraging. Op het vliegveld nog allemaal lekker pizza gegeten en al vlug was het tijd om te boarden. In het vliegtuig heeft Danny nog dvd gekeken, en de rest is na het eten lekker in slaap gedommeld.

Woensdag 12 maart:

Danny heeft in het vliegtuig een beetje geslapen, nadat hij een lekker glaasje appelsap heeft gedronken en wij van het ontbijt hebben gegeten, was het alweer bijna tijd om te gaan landen op de luchthaven Schiphol. Grappig om te zien dat iedereen in het vliegtuig alweer de dikke truien en de jassen is aan het trekken. Gisteren liepen we nog in korte broek en teenslippers!
Op Schiphol was het erg druk en hectisch, naast onze vlucht was er nog een vlucht van de KLM die net uit Curacao was binnengekomen, waardoor het erg chaotisch was.
Daarbij is de controle erg streng en worden er diverse koffers helemaal binnenste buiten gekeerd. Ook duurde het erg lang voordat we Danny’s rolstoel weer terug hadden, normaliter staat deze alweer aan de gate klaar, maar dit was niet het geval.
Het weer in Nederland was erg slecht, het waaide enorm hard, maar gelukkig had Jan de auto lekker dichtbij kunnen parkeren, zodat we maar een klein stukje buiten hoefde te lopen. Danny lekker dik ingepakt en snel de auto in, op weg naar huis.
Onderweg voelde Danny zich niet lekker, hij heeft wat zitten doezelen, en toen we richting Eindhoven reden, moest hij ineens heel erg poepen, (hij was immers op de vakantie maar 1x geweest, ondanks het laxeermiddel wat hij iedere dag heeft gekregen), dus snel de autobaan af, en op zoek naar een restaurantje, even naar binnen om te vragen, en gelukkig was het geen probleem.
Daarna zijn we meteen doorgereden naar Marga, waar de koffie al klaar stond!
Bij Marga is hij ook nog een keer naar de wc moeten gaan, en toen we thuis kwamen is hij eigenlijk ieder half uur wel een keer moeten gaan.(Net zoals toen we terugkwamen uit Florida).
Jos had bij ons thuis de verwarming al lekker hoog gezet, zodat het lekker warm thuiskomen was.
Jan, Sheila en Danny hebben nog naar de herhaling van de finale van, Wie is de Mol? gekeken en daarna zijn ze een frietje gaan eten.
Danny is niet mee geweest omdat hij zo vaak naar de wc toe moest. Margriet heeft hem een lekker broodje geroosterd met gestampte muisjes erop.
Tegen half zeven was het toch echt tijd om naar bed toe te gaan, iedereen was kapot moe.

De vakantie zit erop, Danny is super enthousiast, hij heeft op en top genoten van alles, hartelijk dank voor het personeel van Papagayo Beach Resort, speciaal voor de dame(s) van de bediening en receptie, service was TOP!
Danny is heel erg tevreden geweest en doordat hij geniet, genoten wij allevier.

CURACAO WE ARE COMING BACK!!!!!

Week 10 2008

Vakantie is weer voorbij, en alles gaat gewoon z'n gangetje. Danny heeft nog veel verteld over de vakantie, en iedereen is nog erg moe. Vrijdag zijn wij naar de verjaardag van Bas geweest, en het was gezellig. Bas krijgt deze week ook een hond, het is een duitse herder. Zaterdag hebben wij Toy op gehaald, en die was weer een paar kilo bijgekomen. Danny had ook een slechte bui, hij bleef maar aan het schelden en schreeuwen en duurde tot 1 uur 's nacht voordat hij weer wat gekalmeerd was. De dag erna was hij erg moei, en had spijt wat er allemaal gebeurd was. Vandaag ging hij naar PSW en heeft veel over de vakantie verteld, en als de foto's klaar zijn, dan neemt hij ze mee naar PSW.

Week 11 2008

De lente is begonnen, maar deze week heeft het flink gesneeuwd. Het is koud en echt winterweer. Het was een gezellig paasweekend, met veel snoepen en lekker eten. De eerste paasdag zijn wij naar het Munsterhof geweest en de tweede paasdag naar de Huifkarhoeve, waar wij lekker gegeten hadden. Sheila was er ook bij op de 2de paasdag. Na deze dagen was Danny erg vermoeid, en woensdag ging hij met vol plezier naar PSW. Hij had de foto DVD en foto's meegenomen en had deze met z'n collega's bekeken.

Week 12 2008

Het is een rustige week geweest. Danny heeft vrijdag avond nog steeds zijn lekkere snoepavond, en in het weekend speelt hij spelletjes op de PC en kijkt naar het worstelen, wat ik in die week heb opgenomen. Hij doet het goed, en gaat tegenwoordig omstreeks 1.00 uur slapen. Kijkt naar alle soap's, zowel 's avonds en de herhaling de dag erna 's morgens. 's middag doet hij nog steeds lekker een dutje, en daarna spelletjes met Margriet. Vandaag is hij naar PSW geweest, en had de zingende vis meegenomen. Hij had gelamineerd, en ze hadden het erg druk gehad, want er is dringends dat vandaag klaar moest zijn. Voldaan komt hij thuis, en gaat lekker een uurtje op de bank slapen.

 

Week 13 2008

Met de stoelgang gaat het weer goed. Danny gaat weer regelmatig, dus dat is gelukkig weer in orde. Danny was in het begin van de week erg moeilij, niets was goed, en had herrie met iedereen. Gelukkig is het weer in orde, en je weet nooit waar het vandaan komt. Sheila is begonnen met Happy Heads te schilderen, en zijn goed gelukt. Nu wil Danny ook beginnen natuurlijk, en dat is wel leuk. danny had het keuk gehad bij PSW, hij had mailings gedaan en enveloppen. Hij had hard gewerkt, en ligt nu te slapen op de bank.

Week 14 2008

Danny doet het goed, hij voelt zich lekker, en is minder moei, nudat hij 's nachts eerder gaat slapen . Het hoogtepunt deze week was zaterdag. Zaterdag middag zijn wij eerst uit gaan eten, en daarna troffen wij een tante van Margriet die ook naar de voorstelling van Pinokkio ging kijken. Een kleindochter van Margriet's tante had een rol in de musical Pinokkio. Danny verheugde zich al de hele dag op de voorstelling, en was ook grandioos. Ingrid, de moeder van Kaylee, die meespeelde in de Musical, had geregeld dat wij na de voorstelling een foto konden maken van Kristel (K3) en Pinokkio en handtekening kregen, en daarna kregen wij ook nog een rondleinding achter de schermen. Na de voorstelling hebben wij nog wat gebleven met nog wat genuttigd met de familie van Margriet. Het was gezellig en was een tijdje geleden, dat je sommige familieleden had gezien.Woensdag had hij mailings gedaan bij PSW, en vindt het altijd lekker gezellig, om te kletsen.

Kaylee succes met Pinokkio

Week 15 2008

Het weekend was lekker rustig en mooi weer. Danny staat voor met darten en staat gelijk met biljarten. Volgende week ben ik 3 weken vrij, en dan gaan weer knutselen, schilderen en veel computer spelletjes spelen. Dinsdag zijn wij met Danny op controle geweest bij het AZm, de gesprekken gingen prima, en de neurologische onderzoeken waren ook goed. De foto's van de vakantie werden bekeken, en Danny voelde zich beter als de vorige controle. Dit keer bleek hij ook weer zijn afgevallen, maar ondanks zijn gewichts verlies voelt hij zich prima. Na de controle zij wij naar het restaurant geweest en lekker wat genuttigd. Tevens hebben wij een foto gemaakt van de doktoren die Danny al 9 jaar behandelen.Bij thuiskomst had Danny Toy uit de bench gehaald, en die was erg blij, dat wij weer thuis waren, dat hij met een vaart de bench uit stormt, en Danny het deurtje tegen zijn gezicht kreeg, dus hij heeft een blauw plekje op zijn wang. Vandaag was erg erg moe, maar ging toch met vol plezier naar PSW toe. Vandaag had hij met Sylvie gewerkt, en dat vond hij toch ook wel leuk.

Week 16 2008

De volgende drie weken heb ik verlof, dus veel met Danny bezig. Hij is al begonnen aan een nieuw schilderij, en het resultaat zullen wij op de site plaatsen. Deze week gaat hij ook niet naar PSW vanwege de feestdagen. Margriet had hem vanmiddag een lekker pizzabroodje gemaakt, en is daarna lekker gaan slapen. Daarna wat schilderen, spelletje gedaan en worstelen gekeken.

Week 17 2008

Het schilderij begint al te vorderen. Als het klaar is, dan zullen wij de foto plaatsen. Het is een lekker weertje, en Danny voelt zich lekker. Hij is in de namiddag veel bij mij op zolder, en gaan veel worstelen kijken en spelletjes spelen. In het weeknd hebben wij een beugel in het bad geplaatst, zodat hij beter in en uit bad kan komen. Verder kijkt hij ook graag naar "de groeten uit de Rimboe" Dinsdag zijn Sheila, Danny en ik naar de stad gegaan om cadeautjes te kopen voor Moederdag en Margriet's verjaardag. Wij zijn aardig geslaagd, en toen zijn wij nog wat lekkers gaan eten. Danny had een lekkere pannenkoek en een ijsje. Vandaag is hij naar PSW, en had een nepdrol meegenomen, en dat was lachen natuurlijk. Hij had het erg leuk gehad, en daarna lekker slapen.

 

Week 18 2008

Margriet was goed verwend met moederdag. De kinderen hadden haar leuke cadeautjes gekocht, en zijn met z'n alle naar de Munsterhof gaan eten. |Danny had lekker gegeten. De tweede pinksterdag zijn wij met z'n drietjes naar de Huifkar hoeve geweest, want Sheila moest werken. danny had een lekkere pannenkoek eneen ijsje gegeten. Het weekend was snel voorbij, en het weer was prachtig. Danny is nog steeds bezig met hetschilderij, en het wordt steeds mooier. Vandaag verheugde hij zich op PSW, en had weer iets meegenomen om ye layen kijken. Hij had leuk gekletst en had vandaag met Anneke gewerkt. Nu ligt hij lekker voldaan op de bank en doet een dutje.

 

Week 19 2008

Danny heeft afgelopen week naar sport gekeken. Tegenwoordig vindt hij alle sporten leuk. Volgende maand begint het EK, en daar verheugd hij zich al op. Zondag hebben wij de verjaardag van Margriet gevierd, en het was gezellig. Danny had leuke cadeautjes gekocht, en had de schilderij overhandigd. Margriet was blij met de schilderij, en Danny was erg trots, dat hij dit gemaakt had. Maandag was Danny erg moe van het weekend, en vandaag, woensdag had hij een dagje vrij, hij hoefde niet naar PSW.

Week 20 2008

Het was niet zo leuk afgelopen week, want toen ik zondag met de hond uit wilde laten, lag Margriet op de grond, en was niet aanspreekbaar, dus gelijk de ambulance gebeld, en weer naar het ziekenhuis. Danny sliep nog, en die hebben wij ook laten slapen. Ik ben gelijk meegegaan, en daarna is Sheila gegaan. Waarschijnlijk was het een kleine TIA, en na een dag in het ziekenhuis verbleven, mocht ze weer naar huis. Gelukkig maar, want moeders is toch niet te missen. Maandag hebben wij eerst nog wat gegeten in het ziekenhuis, en Toy was ook weer blij, dat het baasje weer thuis was. Voor de rest van de week, was het weer rustig, en Danny heeft naar voetballen en darten gekeken en verheugde zich ook weer op woensdag, dat hij naar PSW kon gaan. Vandaag had hij zijn Bob Marley T-shirt aan, en me ging met plezier. Hij had gelamineerd en er was iemand tante geworden, en had getrakteerd op beschuit met muisjes. Daarna lekker snurken op de bank samen met Toy.

Week 21-22 2008

Danny had afgelopen week weer moeite om naar de wc te gaan, dus heeft Margriet hem maar een microlax gegeven, en dat had gelijk resultaat. In het weekend hebben wij naar Holland got talent gekeken en het was een spannende finale. Danny had vaker een boze bui deze week. Hij verheugd zich steeds meer op het voetballen, en Margriet heeft al de huiskamer versiert. Vandaag ging hij naar PSW, en had het leuk gehad. Hij had een groen monster masker meegenomen, en er was een jarige dus er werd getrakteerd op brosjes en marsjes. Het vergt veel energie van hem, maar gaat elke woensdagmiddag met veel plezier naar PSW.

Week 23 2008

Donderdagniddag was het slecht weer, en is hij samen met Margriet met de taxi naar het winkel centrum geweest, om cadeautjes te kopen voor vaderdag. Tevens heeft hij de bankzaken geregeld, en bij de bakker een lekkere slagroom hoorn, en een flink ijs met discodip. Hij had het leuk gevonden, en heeft nog lekker nagekletst. Vrijdag had hij boze buien, en tegen de avond was het weer in orde. \danny heeft het regelmatig op zolder, en dan zet ik maar de verwarming aan. Het zweet staat op mijn voorhoofd, en Danny zit naast mij, met het vest aan, en de muts op. Het voetballen is begonnen, en Danny vindt het allemaal leuk, maar vooral hey spel van Nederland tegen Italie,.....Wat een wedstrijd. Woensdagmiddag enkele uurtjes naar PSW. Resie was er niet, en had toch een leuke middag. Hij had voetbalplaatjes meegenomen van het Oranje Team, en ze hadden veel gepraat over voetballen.

Week 24 2008

Met het voetballen gaat het nog steeds goed. Danny heeft bijna alle wedstrijden gezien, want 's morgens worden de wedstrijden herhaald. Vaderdag was heel erg gezellig, en de jeugd had leuke cadeautjes gekocht. Danny had nog een cd gemaakt met voetbal hits, voor de woensdag middag als hij naar PSW gaat. Vandaag woensdag heeft hij eerst tussen de middag een lekker mini pizza gegeten, daarna heeft hij een oranje shirt aangetrokken en met veel plezier vertrokken naar PSW. Hij had het erg leuk en gezellig gehad. Ze hadden naar de CD met oranje hits geluisterd. Bij aankomst thuis, werd hij door de taxi chaffeuse Helma nog eens goed geknuffeld, want die gaat 2 weken op vakantie. Danny is erg moe vandaag, en ligt nu op de bank en slaapt lekker.

Week 25 2008

Het is weer voorbij, de vlaggetjes van oranje kunnen weer voorlopig in de kast worden opgeborgen. Danny blijft het voetballen volgen, en vindt het nog steeds leuk. Voor de rest was het een rustige week. Danny voelt zich goed, en gaat nu regelmatig naar de wc. In het weekend heeft hij het nog steeds druk, met film zoeken, worstelen kijken en spelletjes spelen op de PC. Woensdag weer trouw naar PSW, en dit keer had hij zijn politie pet meegenomen. Vandaag had hij last van zijn ogen, en was erg vermoeid. Hij verheugd zich op de wedstrijd Duitsland-Turkije

Week 26 2008

Wij hebben met z'n alle naar de finale gekeken, en Spanje heeft verdiend gewonnen. Alleen jammer dat Nederland niet in de finale heeft gespeeld. Voor de rest was het een rustige week, het begint steeds warmer te worden, en Danny vindt het lekker zo. Vandaag ging hij naar PSW, en heeft veel over Curacao verteld, want zodra de vakantie boeken uitkomen voor 2009, dan gaan wij gelijk boeken. Heeft na PSW geslapen, en werd maar moeilijk wakker. Op dit moment hebben wij regen en onweer.

Week 27 2008

Een rustige week. Alles gaat rustig z'n gangetje. Danny kijkt 's morgens naar de TV, zoals Fear Factor, de A-team, en regelmatig naar Euro Sports, alleen tennis vindt hij niks aan. Dinsag had hij het erg koud, en dan moet de verwarming op hoge toeren draaien.Woensdag naar PSW, en had van de chaffeuse Helma een mooi T-shirt gekregen uit Griekenland. Hij is weer goed verwend. Hij had het erg leuk gehad bij PSW, en toen ik thuis kwam ging hij een uurtje op de bank liggen. Meestal als hijwakker wordt, dan vertelt hij wat hij allemaal bij PSW heeft gedaan. De vakantie voor volgend jaar is ook al voorgeboekt. Wij gaan, als alles goed gaat, weer naar Curacao, maar dan voor 14 dagen, en inclusief de carnavals dagen.

Week 28 2008

Niets bijzonders gebeurd deze week. Danny heeft de wisselbeker gewonnen van biljarten op de PC. Dit doet hij liever als darten op de PC. Met biljarten zijn wij weer opnieuw begonnen, en als hij 4 x gewonnen heeft, dan mag hij de beker houden. Je moet toch telkens wat nieuws verzinnen, om het toch een beetje spannend te houde. Vandaag ging hij naar PSW, en had kabelklemmen gemaakt, en was bij thuiskomst uitgeput. Maar dit vindt hij niet erg, want hij gaat onzettend graag.

Week 29 2008

Het weer is nog steeds niks, het is jammer voor die mensen die nu vakantie hebben, en ergens op een camping staan. Er is weinig gebeurd laaste week. Ik ben met de hond naar de dierenarts gegaan, en heeft vandaag een operatie ondergaan. Hij had 2 bultjes op zijn hoofd, en die hebben zij onder narcose verwijderd. Danny was blij, dat Toy weer thuis is. Toy heeft een grote kap op, en miet komende week pijnstillers slikken. De uitsalg van de bultjes krijgen wij nog. Met Danny gaat het redelijk. Soms heeft hij een boze bui, maar voor de rest doet hij het goed. Vandaag is hij niet naar PSW, want daar hebben ze 2 weken vakantie. Dus heeft hij veel spelletjes gedaan met Margriet. Heeft een lekkere mini pizza gegeten, en is nu bezig met Toy te vertroetelen. Danny is ook bang dat Toy kanker heeft.

Week 30 2008

Danny vindt dit weer heerlijk. Dit zijn dan de dagen dat hij soms zijn muts afzet, maar Toy zit de hele dag te puffen van de warmte, vooral nu ook nog met een kap op. Vrijdag zijn Margriet, Sheila en Danny naar het winkel centrum gelopen, en hebben daar wat lekkers genuttigd. Danny had een lekker slagroom hoorntje en een lekker ijs genomen, van deze kleine dingen daar geniet hij van. Het weekend was rustig, en is samen met Margriet begonnen om al zijn uitgeknipte recenties van film te sorteren in bakjes. Dit is een grote klus, want Danny heeft veel gespaard al die jaren. Vandaag is hij niet naar PSW, want ze hebben nog steeds vakantie. Ook heeft de dierenarts vandaag gebeld, met de een prettige mededeling, dat de verwijderde bultjes op Toy's hoofd niets bijzonders was. Hiep Hiep Hoera voor Toy.

Week 31 2008

Alweer een maand voorbij, en het is nog steeds lekker warm. Danny had zondag een boze bui, omdat het lezen wat moeielijker gaat, maar hij was ook moe, en dat is het dan het gevolg hiervan. Maandag zin wij met Toy naar de dierenarts gegaan om de hechtingen eruit te halen, en Toy was blij, dat de kap eraf ging. Hij had heftig geprotesteerd bij de dierenarts, en moest een muilkorfje om. Vandaag ging hij weer naar PSW, en was blij dat de vakantie voorbij was en weer naar PSW kon gaan. Hij had hard gewerkt, en kwam voldaan terug, en gelijk op de bank.

Week 32 2008

Donderdag is Margriet en Danny naar het winkelcentrum gelopen, en alvast het verjaardagscadeautje van Sheila gekocht. Zij hadden er tevens een leuke middag van gemaakt, en Danny had een lekker stokje met kaas gegeten en een lekker ijs. Deze week zijn ook de olympische spelen begonnen, dus Danny kijkt veel naar de TV. Danny heeft ook steeds meer boze buien, en gaat kwaad naar boven op bed liggen. Na een tijdje komt hij weer naar beneden. Ik had nog 3 films gedownload van Billy Turf, en dat vindt hij wel leuk om die nog eens terug te bekijken. De reispapieren van Curacao zijn ook binnen, en nu gaan volgend jaar voor 14 dagen naar Curacao. Danny zit er vol van. Vandaag ging hij naar PSW, en had hard gewerkt. Het blijkt ook dat Danny's zicht minder wordt, en men moet hem ook iets vaker wat uitleggen, voor hij het begrijpt. Hij had een leuke middag gehad en nu ligt hij lekker een dutje te doen.

Week 33 2008

Toy is naar de kapper geweest, en ziet weer verzorgd uit. Zondags zijn wij naar een tante van Margriet geweest in Venlo. Het weer was mooi, en konden lekker buiten zitten. Het was erg gezellig en Danny werd goed verwent met lekkere dingen. Sheila was woensdag jarig en is gezellig op stap geweest. Danny had leuke cadeautjes gekocht voor Sheila, en 's middags ging hij naar PSW. Hij had gelamineerd, en dat doet hij graag. Na thuiskomst had hij een boze bui, en wij konden niet verklaren waarom. Hij had nog een stuk vlaai voor Sheila meegebracht, omdat hij het niet lustte. Vandaag was hij zoals gewoonlijk, lekker moe, en Margriet kreeg hem veel moeite uit bed.

Week 34 2008

Het was een rustig weekje. Niks bijzonders gebeurd. Alleen vandaag, woensdag , was Danny erg moe, duizelig en wankelde met lopen, en ging toch met vol plezier naar PSW toe. Eenmaal bij PSw ging het weer, want wij zijn gelijk toch onrustig, als er iets wat anders is bij Danny. Hij had het leuk gehad, en hij had enveloppen gestickerd, en had de medewerkers gefopt met een namaak sigaret.

Week 35 2008

Met Danny gaat het goed deze week. Hij verheugd zich weer op de kleine dingen. Hij kan nog wel eens een boze bui hebben, maar hesteld zich weer snel. Met pc darten staat hij nog steeds voor, maar met biljarten staan wij gelijk. In het weekend had Nicola, een nichtje van Danny, haar verjaardag gevierd, en daar zijn wij met z'n alle na toe geweest. Sheila was ook vrij die dag, en het was gezellig. Danny ging vandaag naar PSW, en had samen gewerkt met sommige collega's en dat vond hij wel leuk. Als ik thuis kom op woensdag avond, dan ligt Danny al klaar op de bank. Dan verteld hij trots wat hij gedaan heeft, en dan lekker een uurtje pitten.

Week 36 2008

Het was een onrustige week. In het begin van de week ging het prima. Margriet was afgelopen vrijdag gezellig met Danny naar het winkelcentrum gelopen, en verjaardags cadeau('s) gekocht voor mij !, en had nog een slagroom hoortje en een ijs gegeten. Danny had last van zijn kaak, en dat duurde toch een paar dagen, dus wij kregen het al benauwd, maar dit is gelukkig weer verdwenen. Zondag avond had hij veel verdriet, om het lezen steeds moeilijker wordt, en maakt zich toch ongerust, en zei ook"dat hij toch snel achteruit gaat". Wij hebben nu al op internet gezocht en een lokale opticien gevraagd, om wat hulpmiddelen, zoals een leesliniaal die vergroot, of een leesloep. Gelukkig gaat het lezen weer wat beter, maar dit heeft alles met ziektebeeld te maken. Gisteren was ik in Brussels, en heb daar een Menneke Pis voor danny en Sheila gekocht, en heerlijke Belgische bonbons. Vandaag ging hij naar PSW, en had gelamineerd en zipclips gemaakt. Nu lekker slapen, en straks lekker voetbal kijken.

Week 37 2008

De lokale opticien heeft Danny 2 brillen meegegeven, om te proberen, een een vindt hij wel redelijk goed, en kan er beter door zien. Sheila was de hele dag op stap geweest, en heeft mooie foto's laten maken in Valkenburg. Een foto was op linnen gedrukt, en was zeker 1.50 x 1.00 meter. Een prachtige foto. Met Danny gaat het redelijk, hij heeft enkele boze buien gehad, maar dat is weer over. Hij heeft wel nog last van zijn lopende neus, en branderige ogen. Woensdag was ik jarig, en ik had nuttige cadeautjes gekregen. Danny Sheila en Margriet hadden mij op het werk gebeld, en uit volle borst het" Lang zal hij leven gezongen ". Danny had lekker gewerkt, maar was erg moe. Vanmiddag heeft hij een lekker spiegeleitje gegeten, en een spelletje gedaan met Margriet.

Week 38 2008

Het was rustig afgelopen. Er is weinig gebeurd. Sheila en Danny hadden een leuke kaart gekocht voor Margriet, het was een opbeurende en lieve kaart van die twee boeven. Sheila mocht vandaag mee naar PSW om eens te kijken hoe Danny en de andere bezig waren. Danny was er eerst op tegen, maar vond het toch wel leuk. Danny had haar eerst voorgesteld, en is begonnen met werken, en daarna had Resie een kleine rondleiding gegeven. Ze hadden ook samen pause gehouden, en Sheila had ook nog effe meegeholpen. Sheila ging gelijk door werken en Danny direkt op de bank

Week 39 2008

Danny had voetballen gekeken, en had weer de weddenschap van 2,00 euro gewonnen. Zaterdag hadden wij de verjaardag van Sheila en mijzelf gevierd, en wij zijn met de Margriet's familie naar de Huifkar Hoeve gaan eten, en het was goed geslaagd. Het eten was prima, en de verzorging was grandioos. Iedereen had lekker gegeten, en Danny had het ook naar zijn zin. Hij had een lekkere pannenkoek gegeten, en een lekker ijsje als toetje. Hij is klaar met het spel van Barnyard, en is nu begonnen aan Asterix en Obelix en de Olympische Spelen. Maandag was hij erg vermoeid, en woensdag weer met vol plezier naar PSW. Hij had met Zip-clips moeten werken, en zijn middag was omgevlogen. Er was ook nog een teamleider jarig, en hadden ook nog lekkere cake gegeten. Hij heeft lekker geslapen, en is nu moeilijk wakker te krijgen.

Week 40 2008

Het was een rustige week, en niks bijzonds gebeurd. Danny kan soms nog een boze bui hebben, en gaat kwaad naar boven, en komt binnen 10 minuten weer naar onder. In het weekend heeft hij spelletjes gedaan, en heeft op Internet gezocht voor het computerspel WII, van Nitendo. Voor de Sinterklaas en de verjaardag had hij graag de Wii spelcomputer, dus gaan wij langzaam eens kijken wat er te koop is. Vandaag woensdag is hij naar PSW, en heeft de hele tijd geboortekaatjes gegrild, en dat vond hij wel leuk werk. Bij de PSW zijn ze ook blij als Danny die middag komt. Nu is hij lekker aan het slapen.

 

Week 41 2008

Danny had na 2 jaar weer eens zin een omelet.Margriet had een lekker omeletje gemaakt van 2 eieren met wat koffiemelk en veel zout, en dat vond hij weer eens lekker. Hij heeft veel spelletjes gedaan. Sheila is deze week naar een Utrecht toe, als vrijwilliger van de Wielewaal, voor gehandicapte of kinderen met een beperking. Dus Danny krijgt alle aandacht deze week. Danny heeft een een week, 2 maal het Nederlands elftal zien voetballen, en tot heden, gaat het goed met ons team. Het is toch vreemd zonder Sheila, en wordt door iedereen gemist. Maar vrijdag avond komt ze weer thuis. Woensdag ging Danny naar PSW, en had mailings gedaan. Vanmorgen was hij een beetje duizelig, maar na een tijdje was het weer normaal.

 

Week 42 2008

Het was een rustige week. Sheila was er niet, dus Danny kreeg de volle aandacht. Sheila is vrijdag laat weer thuis gekomen, en was erg moe. Het was leuk gegaan, maar wel vermoeiend. Maandag zou Danny's oma 76 zijn geworden, maar helaas, er wordt nog dagelijks aan oma en opa gedacht. Sheila had het hele weekend nog vrij, en kon een beetje bijslapen. danny was erg prikkelbaar, maar de aandacht ging niet alleen naar hem toe. Danny had het leuk gehad bij PSW, en had interne mailings moeten maken. Danny wacht altijd met slapen tot ik thuis kom van mijn werk, en als ik eenmaal binnen ben, en ik vraag hem hoe het was geweest, dan gaat hij gelijk slapen.

Week 43 2008

Het was geen onrustige week. Danny voelt zich niet zo lekker. In het begin van de week, had hij last van ogen, en zijn neus was verstopt, en weinig eetlust. Vrijdag was ik er niet, dus hij heeft veel spelletjes met Margriet gedaan. In het weekend was hij ook anders als anders, en had last van een pijnelijke tong, gesrongen lippen en soms met kauwen had hij last van zijn kiezen. De pijnlijke tong, hadden wij opgezocht op internet, en blijkt waarschijnlijk, dat het een gebrek is van B12. Maar dinsdag gingen wij toch op controle naar het AZm, en daar zullen wij dit wel aangeven. Hij heeft ook 's avond gehuild, en is bang dat hij dood gaat. Je probeert dan hem zo goed mogelijk te troosten, en laten voelen dat je er voor hem bent. Dinsdag gingen wij naar het AZm, en Danny was toch een beetje onrustig. Wij waren gelijk aan de beurt, en Danny was weer een beetje afgevallen, van 27.8 naar 27 kilo, maar dat was toch te verwachten na een week van een slechte eetlust. Hij werd onderzocht, en aan de tanden kunnen zij niks doen, maar de pijnlijke tong, was het advies, om B12 injecties toe te dienen, maar dat werd door Danny geweigerd, dus hij krijg nu tabletten en een B12 drankje, en hopelijk dat de pijnlijke tong verdwijnt. De laatse dagen is hij erg rustig, maar ging toch met veel plezier naar PSW. Hij heeft het eerste flesje B12 opgedronken, en zonder te weten wat het was, en ging goed. Hij heeft lekker geslapen.

Week 44 2008

Donderdag was Danny al een beetje opgewekter, en hopelijk blijft het ook zo. Het eten gaat wat moeilijker, en Margriet maakt hem kleine stukjes, zodat hij het niet hoeft af te bijten. Margriet blijft het eten te varieren, zodat hij toch iets binnen krijgt. De tabletten B12 zijn ook aangekomen, en die krijgt hij nu 10 stuks over de dag verdeeld, en gaat prima. Hij blijft toch positief denken, maar het blijft. grof gezegd, toch kloten, het toch niet eerlijk dat zijn jeugd op deze manier wordt afgenomen. Hij moest op dit moment met vrienden kunnen gaan stappen, auto rijden, en een leuke baan hebben. Maar het is onze kanjer die blijft vechten. Na het weekend voelde hij zich weer een beetje beter, en het gaat redelijk met hem. Sheila had nog lekkere koekjes voor hem gebakken, en dat was smullen. Hij is weer uit het dal geklommen, en heeft nog last van zijn tanden en tong, maar nu dat Margriet kleine stukjes maakt, gaat dit ook beter. Woensdag weer met goeie zin naar PSW, en hij had z'n maskers meegnomen. Hij had enveloppen gestickerd, maar had het erg koud gehad. Na het slapen gaat hij naar de series kijken.

Week 45 2008

Donderdagmorgen toen Danny wakker werd, was hij erg verward, en ging met de pyama aan naar beneden, maar werd op de trap heel slecht. Hij was bijna beneden, en Margriet had hem om de trap laten zitten, en begon erg te beven en te schokken, en zei, dat hij niets meer kon zien, en alles blauw was. Margriet heeft hem daarna naar de bank gesleept,en viel op de bank gewoon om. Dit heeft een minuut geduurd, en kwam weer bij. Gelukkig was alles na 10 minuten weer als normaal, alleen was ontzettend moe, en verward. Bas was nog die middag geweest, en was gezellig met Danny bezig. Danny weet niets meer van het voorval van deze morgen. Wij denken dat het een kleine epileptische aanval of een tia is geweest. Zijn tong is nog gevoelig en eet alleen maar zachte dingen. De rest van de week was redelijk gegaan, en vandaag ging hij naar PSW. Opa Lei , de chauffeur die hem altijd naar huis rijdt, stookt de bus altijd lekker warm voor Danny. Hij was erg moe vandaag, en rust lekker uit op de bank.

Week 46 2008

Danny is vaker duizelig, en loop zeer erg moeilijk, en is erg vermoeid. Als hij 's morgens op staat, en naar beneden gaat, dan gaat hij op de trap zitten, en een voor een op zijn kont de trap af. De laatste drei treden, dan kan Margriet hem wel naar de kamer dragen, maar het wordt steeds moeilijker. Een op de bank, dan komt hij weer op rust. Het bad wordt ook steeds zwaarder voor hem, en is helemaal uitgeput, en gaat ook gelijk slapen na het bad. Hij huilt ook vaker, want hij merkt ook dat hij snel achteruit gaat. Dinsdagmorgen ging het weer mis, want Margriet kreeg hem met moeite de trap, want hij hield zijn hoofd na achter, en eenmaal op de bank huilde hij erg hevig, dat hij snel achteruit gaat, en bang is om dood te gaan. Hij verheugd zich dit aankomend weekend uitje met z'n viertjes naarScheveningen, maar de weersverwachtigen zijn zeer slecht. Wij vertrekken vrijdagmorgen naar een Hotel in Scheveningen , en hebben 's avond ee voorstelling van Tarzan. Tevens willen wij zaterdag naar Madame Tussaud te Amsterdam, en 's avonds een bioscoopje pikken in Scheveningen. Danny is toch met vol plezier naar Psw gegaan, hij had goed gewerkt, en veel verteld over het aankomend weekend. Hopelijk gaat alles goed, en dat Danny en de rest lekker kan genieten, vooral ook de twee vrouwen, maar vooral ook Margriet, want die verdient een standbeeld.

Groetjes van Danny en misschien zie ik je wel ergens in Scheveningen of Amsterdam

 

WEEK 47 2008

Donderdag morgen had Danny weer een uitval, was even helemaal weg, en zakte ook op de WC door z'n benen. Duurde effe voordat hij bij kwam, en had pijn in zijn nek. Eenmaal beneden op de bank ging het weer. Margriet heeft een nieuwe methode bedacht om hem naar beneden te dragen, want dat wordt ook steeds moeielijker. Vrijdagmorgen was hij weer wat duizelig, en tegen half twee waren wij in Scheveningen. Wij hebben gelijk ingecheckt, en zijn gelijk naar de boulevard gegaan, om wat te eten. 's Avonds zijn wij naar de voorstelling van Tarzan geweest, en de musical was geweldig. Wij hebben allemaal genoten, en Margriet en Shaila hadden weer iets geregeld, dat Danny na de voorstelling een handtekening kon krijgen van de artiesten. Ron Link (Tarzan) besteedde veel aandacht aan Danny, en tegen twallf uur waren wij weer terug in het hotel. Het weer was zeer slecht, maar wij hadden ook somms wel geluk, dat het net droog was, als wij buiten waren. Danny had de eerste nacht niet zo goed geslapen. Hij werd zondag om half tien wakker, en zijn na een lekker ontbijtje naar Amsterdam vertrokken. Het waaide en stromde heel hard. Danny kan zelf bijnaniet meer lopen, en wordt overal gedragen. In Amsterdam hebben wij eerst wat in de Bijenkorf rondgelopen, en daarba zijn wij naar Madame Toussaud gegaan, en daar was de service geweldig. Het waaide erg hard en regende, en wij konden gelijk aan de zijkant naar binnen gaan. Danny vond het erg leuk, en wilde met verschillende poppen op de foto, en kneep zelfs M. Jackson in z'n kruis, en zij dat er niks in de broek zat. Op de terugweg hebben wij in Scheveningen nog pannenkoek gegeten, en 's avonds zijn wij naar de bioscoop gegaan, naar de film Madagaskar 2. Wij hadden weer een leuke dag gehad, en Danny had weer slecht geslapen. Margriet was al vroeg wakker, en had de tassen weer ingepakt voor de terugreis. Na het ontbijt zijn wij nog naar de Pier van Scheveningen gegaan, om nog ergens wat te drinken. Sheila had nog een verassing voor ons geregeld, want toen wij bij Van der Valk in het restaurant zaten, kwam opeens Carla tevoorschijn, en dat hadden wij totaal niet verwacht. Carla had nog Sinterklaas cadeautje bij zich, en Danny vond het hardstikke leuk. Wij hebben nog eerst wat genuttigt, en afscheid van Carla genomen, en vertrokken tegen 2 uur richting Roermond. Het weer was verschrikkelijk, het sneeuwde de hele weg terug, en waren tegen 5 uur in Roermond. Onderweg was Danny erg verdrietig, en hij merkt ook dat hij snel achteruit gaat. Om de dag nog goed af te sluiten, zijn wij nog gaan eten bij het Munsterhof. Danny had uitgebakken spek, en een Brusselse wafel. De buurvrouw hadden wij gebeld, om te vragen of ze de verwarming goed hoog kon zetten, zodat het al lekker warm was toen wij thuis aankwamen. Maandag was het weer normaal, en rustig, maar dinsdag was Danny weer weggevallen, en zo erg zelfs, dat Margriet dacht dat het nu zo ver was. Het duurde best lang, voordat hij weer bij kwam, en uiteindelijk hebben Margriet en Sheila hem naar beneden gedragen, want hij zag helemaal niets meer. Naderhand ging het weer, maar was zeer vermoeid. Vanmorgen was hij weer duizelig, maar de rest van de dag ging tamelijk goed. Hij ging toch naar PSW, en had het leuk gehad, en had lekkere cake gegeten van Sylvie. Hij heeft daarna op de bank geslapen.

 

Groetjes van Danny met speciale Dank aan alle medewerkers van de geweldige musical "TARZAN" en het personeel van Madame Tussaud.

WEEK 48 2008

Met Danny gaat het niet zo goed. Hij kan helemaal niet meer lopen, en staan gaat ook moeilijk. Hij wordt gedragen zover het nodig is, want elke inspanning kost veel energie. Hij probeerde zelf te lopen, maar zaktte al snel door de knieen. eigenwijs is hij wel, maar dat is niet erg. Hij heeft veel last van z'n hoofd, dat soms naar de zijkant valt. Hij heeft ook weer een paar keer deze week 's morgens een uitval gehad, en ziet dan helemaal niets mmer. Het bad wordt op zaterdags overgeslagen, want dit kost hem te veel energie, dus Margriet wast en verzorgt Danny op het bed. Hij huilt ook veel, en is boos, dat hij zo vermoeid is, en ziet nu ook dat hij snel achteruit gaat, en dan ben je wel machteloos, en je kunt niks anders als hem te troostten, en hem bij te staan in deze moeilijke periode. Er zijn ook nu leuke momenten, waar hij lacht, maar hij heeft ook veel verdriet. Hij heeft nog steeds last van bultjes op z'n tong, en schokt soms met z'n benen, en heeft telkens kramp in z'n benen. Voor de kramp hebben wij al iets van de huisarts gekregen, en hopelijk slaat dit aan. Dinsdag morgen kreeg hij weer een epileptische aanval, van ongeveer 8 seconden, en was een hele tijd niet aanspreekbaar. Wij hebben ook een fatboy gekocht voor Danny, en is een soort zitzak, waar hij lekker op kan rusten, en dat zit ook beter voor zijn hoofd. De coordinatie van zijn handen gaat ook achteruit, soms met drinken gaat het helemaal fout. Vandaag ging hij toch naar PSW, en kon gelijk met de rolstoel in de bus rijden. Hij had toch een beetje gewerkt, maar het was toch vermoeiend, maar gaat nog heel graag. Nu ligt hij lekker te slapen op zijn fatboy, en gaat zodadelijk naar de series kijken. Onze kanjer blijft vechten, maar heeft het erg moeilijk op dit moment.

Week 49 2008

Donderdag morgen was het helemaal fout, Danny raakte telkens weg, en was niet aanspreekbaar. Toen hij weer bijkwam, sprak hij wartaal, en kon iets meer zien. Het duurde een hele tijd, voordat hij weer kon zien, en normaal kon praten. Hij wilde wel eten, maar kon niet kauwen, drinken wilde hij ook niet. Hij heeft veel geslapen die morgen, en 's middags kwam Marga en Bas even kijken hoe het met Danny ging. De dokter was ook langs geweest, en Danny vroeg al argwanend "Al die mensen die langs kwamen, of hun al dachten, dat hij zijn pijp uit gaat. ! Tijdens het bezoek van Marga en Bas was hij weer helder, en heeft veel met Bas over worstelen gepraat. Vrijdag was het pakjesavond. Danny was al vroeg wakker en was weer enkele minuten weggezakt, en was op de bank weer in slaap gevallen. Sheila had in wc-bril inzet gekocht, en een plasfles gekocht, en de apotheek had tuitbeker bezorgd, omdat met drinken toch moeilijk gaat. De avond was gezellig, en Danny vond het heel leuk. Hij had van de Sint de Wii spelcomputer gekregen met verschillenende spelletjes, snoep en ook een badhanddoek van de favoriete worstelaar' The Undertaker". Margriet had nog lekkere eclairs gehaald, en de avond was erg gezellig, en Danny had genoten. De Wij computer vindt hij erg leuk, maar daar zijn coördinatie niet meer goed is, was het toch geen succes, en hij kon zich ook kwaad maken, dat het niet goed ging. Zaterdagmorgen ging het redelijk, nu wij de inzet wc bril hadden gekocht. Zondag ging ook redelijk maar had een kleine uitval. Dit gebeurt nu regelmatig, bij elke inspanning. Maandag ging ook redelijk, en had zelfs een hele donut opgegeten s'avonds. "s Dinsdagmorgen had Margriet hem eerst de teennagels geknipt, en wilde daarna naar de wc. Margriet had hem gedragen, maar zakte helemaal weg. Sheila was gelukkig thuis, en hebben hem op het bed gedragen Hij kwam maar niet bij, en zijn hele lichaam was verkrampt. Margriet heeft mij gelijk gebeld en tevens de dokter laten komen. Het zag er niet goed uit,en wij hebben gelijk de familie opgebeld, en die zijn ook allemaal langs geweest. De dokter had hem een valiumspuit gezet, zodat hij niet meer zo verkrampt was, en bleef toch in een soort coma tot ongeveer half vijf, en kwam langzaam bij. Hij huilde veel, en kreunde en spreekt wartaal De dokter had ook nog morfine pleister voor op de borst voorgeschreven. Hij is daarna weer in slaap gevallen, en zei telkens au au . In de avond wilde hij ook naar de wc, maar toen hebben wij de plasfles maar geprobeerd, maar dat lukte niet goed. De dokter is nog geweest, en heeft hem voor de nacht nog een morfine spuit gegeven, en is daarna in slaap gevallen. Heeft ook nog een soort valium zet capsule voorgeschreven, vaar als hij in de nacht een aanval zou krijgen. Danny had ook nog op een helder moment gezegd, dat hij niet kon werken naar PSW, omdat hij te moe is. Sheila is die dag niet van zijn zijde geweest, en heeft de hele middag naast hem op bed gelegen. Iedereen was erg vermoeid. Ik heb de helt van de nacht met Danny doorgebracht, en Margriet nam het over. Hij was erg onrustig in, maar werd wakker deze morgen en was weer helder. Heeft nog met mij over het worstelen gepraat, en wist ook dat vandaag het verjaardagsfeest van Peter was, en dat hij het heel jammer vond, dat hij niet kon gaan. Op dit moment ligt hij beneden op de bank, en slaapt een beetje, kijkt weer naar de tv. Gisteren heeft hij helemaal niet gegeten, maar wel nog gedronken. Vanmorgen heeft hij ook wat gedronken, maar wil nog niets eten. Hij is erg verzwakt, maar "Onze Kanjer". geeft nog niet op.

Week 50 2008

Woensdag morgen om 4.00 uur was Danny wakker, en was wonderbaarlijk helder, hij wilde nog per se naar de wc, en is 's morgens weer op de bank gaan slapen. Hij wilde graag een tosti tussen de middag, en had na 2 stukjes al genoeg, maar had wel gedronken, daarna tot half vier geslapen en wat chocolaatjes gegeten. Heeft nog de series gekeken op de TV, en Marga had nog cake meegebracht, maar Danny hoefde niets, alleen maar drinken. De neuroloog, Dr. Weber, van het AZM had nog gebeld, en dat ze in het weekend voorbij zou komen. Danny praat erg verward, en is erg moe. Donderdag was hij erg vermoeid, en viel telkens om op de bank. Toy hadden wij weer opgehaald, en ging zich gelijk weer naast Danny zitten, het is net of Toy aanvoelt, wat er gaat gebeuren. Hij heeft weinig gegeten, heeft veel geslapen, maar was helder tegen een uur of zeven. Het ging redelijk, hij lachte, mopperde, wisselende stemming, maar alles beter als afgelopen dinsdag. Vrijdag was het ongeveer hetzelfde, alleen dat zijn spraak steeds verslechterd, drinken gaat goed, en had zelfs 4 stukjes van een chocolade croissant gegeten. Margriet snijdt kleine stukjes, en zo wordt hij gevoerd, want de coördinatie is ook niet meer goed. Al hij een goed moment heeft, dan kun je hem nog begrijpen, en het zicht is ook niet goed. Want kon de lichtjes van de Kerstboom niet herkennen. Zaterdag was hij niet goed wakker te krijgen, en heeft tussen de middag een klein stukje van een tijgerbroodje gegeten, en wat gedronken, en wilde perse weer gaan slapen. Hij is erg verzwakt, en je ziet dat hij elke dag achteruit gaat. Ik draag hem 's morgens naar beneden, en gaat hij lekker weer verder slapen op de bank. Wij proberen hem af en toe wakker te maken, maar valt gelijk weer in een diepe slaap. Margriet had een constructie gemaakt van zijn zitzak en vele kussen, zodat hij toch rechtop kon blijven zitten, zonder dat hij omviel. Toy begrijpt er niets van, Danny zo rustig en wordt nu het eten gevoerd, maar blijft trouw bij hem in de buurt. Dr. Weber is nog langs geweest, en had Danny goed geobserveerd, en wilde weten, wat er de laatste weken gebeurd was. Zij had nog enkele opties voor nieuwe medicijnen voor wat rustiger te worden. Nadat Dr. Weber was vertrokken, was Danny helder, en was wantrouwend, omdat de dokter was geweest, en dat hij nu naar het ziekenhuis moest gaan, en dat was tegen de afspraak. Hij werd maar niet rustig, zodat wij de huisartspost hebben gebeld, en die hebben hem een spuitje valium gezet, omdat hij ook nog wat verhoging had. Zondag had hij nog ietsjes verhoging. Hij heeft de hele morgen geslapen, ik heb nog een paar foto's gemaakt, Danny op de bank, en Toy naast hem. Zo vredig een mooi. Hij heeft de hele dag geslapen, en af en toe geprobeerd hem een chocolaatje te geven, maar daar had hij de kracht nog niet voor. Maandag heeft hij ook veel geslapen. De dokter had nog gebeld i.v.m. nieuwe medicijnen, en wij konden nog een morfine pleister bijplakken. Hij voelt koud aan, en ligt op de bank slaapt de hele dag. Hij kan zijn hoofd niet meer recht houden, en heeft spastische schokjes in armen en benen. Het doet veel pijn als je hem zo ziet vechten. De dokter hebben wij nog gebeld, en Margriet heeft Danny nog een soort zetpil capsule morfine, maar daardoor werden de darmen geactiveerd, en dat had andere gevolgen. Hij heeft er niet van meegemaakt, want sliep zo door alles heen. Dinsdag morgen was hij nog erg koud, en ik heb hem naar beneden gedragen, hij kan niets meer eten en drinken en kan zijn eigen speeksel niet meer doorslikken. Ik en Sheila zijn gaan werken, en Margriet ging Danny verzorgen. Hij is in een soort van slaap coma, want regeert ook niet meet op pijnprikkels. Margriet had tegen kwart over twaalf wel gemerkt, dat Danny raar uit zijn ogen keek, en had de dokter nog gebeld, en toen zij Danny weer zag, had hij erg blauwe lippen, en zij voelde geen pols meer. Margriet heeft ons gelijk gebeld, en Danny was tegen half een overleden. Margriet heeft daarna gelijk Marga, haar zus gebeld, en hebben hem helemaal gewassen, ingecremed, en zuivere kleren aangedaan. Sheila en ik zijn thuis gekomen, en met ons drietjes hebben wij afscheid genomen. Het was hartverscheurend, als hem daar ziet liggen, zo mooi en knap. Hij was er niet meer, zo onwerkelijk, en zo oneerlijk, maar wel iets wat je weet, hij had zijn strijd gestreden, verloren maar voor ons de overwinnaar. De dokter is geweest, en daarna hebben wij de begrafenis ondernemer gebeld. Hij ging nooit ergens alleen naar toe, en wij hebben hem begeleid tot aan de auto. Toen moesten wij hem laten gaan. Verdere gegevens volgen.

Zondag 21 december:

Vanmorgen toen ik wakker werd, was tussendoor al vaker wakker geweest, was het moeilijk om van alles te gaan doen.
Ik, wij, hadden eigenlijk allemaal een vreemd gevoel. Toen we om 12.15 richting mortuarium gingen waren we vol van emoties en we mochten we al 20 minuten eerder naar binnen.
Toen we hem zagen was het erg moeilijk voor ons, omdat we wisten dat dit echt definitief de allerlaatste keer was dat we hem zouden zien, hem kunnen voelen, aanraken, kussen, knuffelen.
Halverwege het bezoek hebben we hem samen met Guus (medewerker van de DELA)
in de kist gelegd. Dit was echt heel emotioneel maar ‘t gaf ook een goed gevoel.
Daarna hebben we alle spulletjes bij hem gelegd, die hij mee krijgt op zijn laatste reis. Het moeilijkste was toch wel toen we hem allemaal nog een laatste kus gaven.
Jan had nog op zijn hand KANJER geschreven met blauwe viltstift.
Toen ging de deksel erop (op de binnenkant van de deksel hadden we in de dagen ervoor al de gelegenheid gekregen om daar wat in te schrijven, dit hebben wij en familie ook gedaan). En was het echt het laatste wat van onze kanjer zagen.
Prettig was dat we ook dit laatste met z’n drie-en voor hem hebben gedaan, bij het verplaatsten waren zijn lippen een klein beetje van elkaar gegaan, en het leek alsof hij nog wat tegen ons wilde zeggen, ‘bedankt’.
Wij moeten hem bedanken, dat we zijn ouders mogen zijn, en Sheila zijn zus mag zijn.

Vaarwel Kanjer, eens zullen we elkaar weer zien, wordt gelukkig aan de andere kant, je wordt er opgewacht door Opa & Oma, Bram en Jeremy.

Morgen brengen we je naar je laatste rustplaats toe, we zullen samen met je meelopen tot het allerlaatste stukje. Dan moet je alleen verder gaan,…
Kusjes van ons allemaal.

Verslag uitvaart Danny, Maandag 22 december:

Vandaag, toen we ‘s ochtends opstonden was het erg moeilijk. We moeten onze kanjer gaan begeleiden naar zijn laatste reis. Om 09.45 kwamen we aan bij het mortuarium en we zagen de rouwauto al klaar staan, waar onze kanjer zijn laatste ritje in zou gaan maken. We schoten alle drie meteen vol, want je weet dat de komende paar uurtjes echt de laatste zijn die we je bij ons mogen hebben.
Samen hebben we hem de auto in gedragen, alle familie erom heen hadden een erehaag voor hem gemaakt. Margriet ging samen met Danny in de rouwauto richting Baexem, naar het crematorium. Alle familie volgde achter onze kanjer.
Daar aangekomen hebben we hem ook samen uit de auto gehaald en hem met ons drie-en de hal van het crematorium ingereden, waar we hem voor de deur van de aula hebben neergezet. Er waren ontzettend veel mensen, iedereen die hem gekend heeft was er voor hem. Toen de meeste mensen ons gecondoleerd hadden, was het 11.00uur en werd Danny door Sheila & Bas, Juul & Tim en Devin en Nyree de aula ingereden, waar hij op zijn laatste plekje kwam te staan, voor hij aan zijn laatste reis zou beginnen.
Bij binnenkomst werd de muziek gedraaid van Phill Collins, You’ll be in my heart.
Daarna heeft Lucretia het openingswoord gedaan, wat echt heel erg mooi was, dit werd gevolgd door muziek van ‘Celine Dion, Fly.
Erg aangrijpend, tussendoor werden er op een groot plasma scherm foto’s van Danny getoond, van klein baby-tje tot nu. Tranen rolden over onze wangen, ook bij het zien dat er zoveel mensen afscheid zijn komen nemen van onze kanjer, en hem op deze manier zijn laatste eer bewezen.
Daarna heb ik zelf een speech voorgelezen over Danny, af en toe even slikken, naar zijn kist kijken, met het prachtige bloemstuk en foto erop en weer verder gaan.
De foto die we op zijn kist hadden gelegd, is dezelfde als op de rouwkaart en bidprentje. Na mijn speech werd er weer muziek gedraaid
van ‘Clouseau’ Afscheid van een Vriend, het lijkt alsof de tekst speciaal voor Danny is geschreven. Hierna heeft Bas een zeer mooie speech opgedragen aan Danny, erg ontroerend. Daarna hebben we gekozen voor het nummer van ‘Marco Borsato’, Afscheid nemen bestaat niet. Toen dit afgelopen was, heeft Lucretia het afscheidswoord gesproken. Hierna werd er door alle aanwezige een staande ovatie voor Danny gegeven, er werd luid geklapt door iedereen, heel erg emotioneel, maar ontzettend mooi. Dit heeft hij meer dan verdiend.
Daarna werd iedereen in de gelegenheid gesteld om nog een keer zijn kist aan te raken of hem voor de laatste maal te groeten, op de achtergrond werd ‘Frans Bauer’ met een reis naar niemandsland gedraaid. Langzaam liep het leeg, en wij mochten als laatste afscheid nemen van onze kanjer. Nog een laatste keer zijn kist aanraken, zijn kist te kussen, zijn aanwezigheid voelen. Een laatste zwaai, een laatste groet, nog eenmaal omkijken. Hierna zijn we naar de koffiekamer gegaan, waar ontzettend veel mensen waren samengekomen om een kopje koffie te drinken, en om samen met ons dit afscheid te beleven.
Na een uurtje waren er nog zo’n 70 tal mensen over die samen met ons naar de ‘Huifkarhoeve’ in Vlodrop zijn gereden, om daar nog eens samen onze kanjer te herdenken. Op deze plek is Danny heel graag gekomen, en waar hij vele keren heeft gesmikkeld van een lekkere pannenkoek.
Hier was een koffietafel geserveerd voor alle aanwezigen. Veel familie, vrienden, kennissen, collega’s van Jan en Sheila waren aanwezig. Het was een mooi afscheid van zijn jonge leventje, en met een lach en een traan werd deze middag afgesloten.
Onze familie had nog een verassing voor ons, er werd gespeecht en daarin werden wij bedankt voor alle goede zorgen voor Danny, en kregen ook wij een groot applaus.
Als afsluiting kregen wij 5 wensballons die we met iedereen buiten hebben ontstoken, deze zijn onze kanjer achterna gereisd. Daarna zijn we naar huis gegaan,
ons lege huis, zo vreemd. Eenmaal binnengekomen, vonden we welgeteld 63 kaarten op onze deurmat. We zijn eerst lekker gaan douchen en omkleden en daarna hebben we samen alle kaarten en brieven doorgelezen. Wat mooi om te lezen dat er zoveel mensen zijn die meeleven. Daarna hebben we de enveloppen van de donatie samen opgemaakt en konden we de opbrengst gaan tellen.
Er was 1195,- gedoneerd voor KIKA. Samen met Sheila hebben we dit bedrag mooi afgerond en kunnen we met trots  1500,- euro doneren.
De rest van de avond hebben lekker samen op de bank gezeten en veel gepraat en terug gedacht aan dit mooie afscheid van onze kanjer, wat vlekkeloos is verlopen.
We hebben er een goed gevoel over, alleen het trieste van dit gevoel is dat we hem nu echt hebben moeten afgeven, gelukkig zijn Opa & Oma er voor hem, die hem nu fijn onder zij hoede kunnen nemen. En waar hij lekker kan spelen zonder beperkingen met Jeremy & Bram.
Je hebt dit zo verdient, zo ben je niet voor niks gestorven.
Vaarwel lieve kanjer, je was en bent een voorbeeld voor vele andere mensen. Iedereen zal je in zijn of haar hart altijd met zich meedragen. De leegte bij ons in huis zal enorm groot zijn, we moeten nu zonder jou verder, we zullen je zo hard gaan missen, maar bij ons blijven doe je altijd, je zit in ons hart, ons hoofd en in al onze herinneringen en gedachten.

Vaarwel Lieve Kanjer,

Je strijd is gestreden, je mocht hem helaas niet winnen maar, voor iedereen ben jij een winnaar. Een kanjer van goud ben jij en dat zul je altijd in ieders hart zijn.

Je mama, papa en Sheila

 

Helaas is het voor ons onmogelijk om te reageren op ieder telefoontje, kaartje of
e-mailtje. Het zijn er zo onvoorstelbaar veel. Overweldigend!
Bij deze wilde we dan ook iedereen bedanken die ons in deze zware en moeilijke tijd heeft bijgestaan met alle steun en medeleven. Wij moeten nu verder met z'n drieen, maar we weten dat onze kanjer in vele harten verder zal leven.

Jan, Margriet en Sheila

Bedankt!

------------------------------------------------------------------------------------

 

Danny,

Alweer twee maanden zijn voorbij gegaan,
sinds jij opeens bij ons bent weggegaan.

Wij moeten verder met ons leven,
een leven dat jou niet is gegeven.

In ons hart dragen we je voor altijd mee,
zelfs nu nog over de grote zee.

Onze liefde voor jou kent geen grens,
en zo voldoen we nog aan jouw laatste wens

Als een ster ben je met ons meegegaan,
zelfs tot hier,..

Al leek het met zijn drie-en voor ons,
toch waren we met vier.

Zorgvuldig hebben we hier voor jou een plekje uitgezocht,
zodat een gedeelte van jou hier toch nog blijven mocht.

Zo hebben we hiermee aan jouw wens voldaan
en vinden wij hierdoor de kracht om zonder jou verder te gaan.

 

Gedicht van Carla

Danny

 

Ik mis je stem ik mis je lach
Ik mis je boze buien
Ik mis je nog steeds elke dag
Je gebibber in dikke truien

Soms was je lief en soms heel kwaad
Je kon van alles genieten
Ik mis je van ’s morgens vroeg tot

‘s avonds laat
De tranen die we samen lieten

Ik mis je aanblik op de bank
Je lopen door het huis
Ik mis je maar ik voel toch dank
Want nu ben je voor eeuwig thuis!

 

 

 

 

PINOKKIO

CARNAVAL 2008
JANE
AZM Team: Dr. Grantzen, Mark en Dr. Weber
TARZAN
CARLA

SCHEVENINGEN

2008

De knuffelsteen, met de as van Danny heeft een mooie locatie gekregen, namelijk in het dolfijnen resort, van Dolphin Academy te Curacao.
Glazen urn, met de as van Danny